Kultúra

2017.06.26. 18:10

Fúvósok a fürdőben - A tábor alkalmával a fiatalok új zeneműveket tanulnak

ZALAKAROS - A Tatár Csaba vezette nagykanizsai és zalakarosi ifjú fúvósok nem pihennek, ezúttal interaktív táborban gyakorolnak.

Benedek Bálint

A nagy sikerű kanizsai fúvószenei találkozó után szusszantak egyet a zenészek, de a pihenés nem tartott sokáig, hiszen rá kellett hangolódniuk a Karos Fúvósegyüttessel a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elmúlt hétvégi fürdővárosi, 13. országos minősítő hangversenyére.

- A zalakarosi zenekar éppen tíz évvel ezelőtt alakult, ezért elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy minősítést szerezzenek a fiatalok - fogalmazott Tatár Csaba. - A koncertfúvós és könnyűzenei kategóriában egyaránt arany minősítéssel zárt az együttes, amire mindenki büszke lehet, hiszen fegyelmezett és lelkes felkészülést koronáztunk meg.

Tegnap pedig újabb fejezet nyílt a fúvósok életében, ugyanis elkezdődött a táboruk új helyszínen, a zalakarosi fürdő épületében.

- Évek óta megrendezzük a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a helyi növendékek vidám csapatösszekovácsoló tréningjét- mondta a zenekarvezető. - Ilyenkor lehetőség van arra, hogy alaposan megismerjék egymást a gyerekek és kiváló, akár életre szóló barátságokat kössenek.

Mindig valamilyen speciális tematika köré csoportosítják a foglalkozásokat, idén a tánc lesz a középpontban. Ezúttal lesz néptánc, társastánc, s a diszkótáncot is el lehet sajátítani - természetesen az új zenekari darabok mellett.

A tízéves kanizsai Horváth-Bodzai Soma Vajk trombitán játszik és először csatlakozott a társasághoz, de már az első nap lenyűgözte a tábor, a játékok, s a hangszerén is sokat gyakorolhat. A szintén trombitás tízéves Vanyó Karsa szerint az együttes nagyon összetartó, a fiatalok és az idősebbek is sokat nevetnek együtt.

- Ettől működik olyan jól az összes fúvósegyüttes - tette hozzá a tubán játszó galamboki Gál Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!