Kultúra

2016.10.17. 13:33

Három városban adnak ünnepi hangversenyt a forradalom emlékére

Zalaegerszeg - A Zala Szimfonikus Zenekar a hétvégén három városban: Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen ad ünnepi koncertet az 1956-os forradalom kitörésének 60. évfordulója alkalmából.

Szabó Judit

Nagykanizsán a Felsőtemplomban lesz a hangverseny október 22-én, szombaton 19 órakor, a mise után. Felcsendül Beethoven közismert műve, az Egmont-nyitány, amely a magyar közönségben egybeforrt az 1956-os forradalommal, annak egyik jelképévé vált, hiszen 1956. október 23-án ez volt a legtöbbet játszott darab a rádióban.

Mérei Tamás is fellép a zenekarral Fotó: archív

A koncertlátogatók meghallgathatják Saint-Saëns 1. (a-moll) csellóversenyét, a szólista Mérei Tamás gordonkaművész. A műsorban szerepel még Bartók Béla Magyar képek című zenekari műve, a sorozatban a legismertebb tétel, az Este a székelyeknél is felcsendül.

Keszthelyen október 23-án, vasárnap 11 órakor a Balaton Színházban szólal meg ugyanez a műsor, itt is Sándor János vezényli a zenekart.

Zalaegerszegen már hagyomány, hogy a városi ünnepség részeként fellép a szimfonikus zenekar, a koncert vasárnap 17.30-kor kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A felsorolt műveken kívül Liszt Ferenc Magyar fantázia című darabját is előadja az együttes, a zongoraszólót a grazi zeneművészeti egyetemen tanuló Kiss Márton játssza.

A belépés díjtalan a hangversenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!