Kultúra

2016.07.24. 18:35

Hórusz szeme is figyelte a résztvevőket

Egervár - A Várkastély volt a helyszíne szombat este a zalaegerszegi Nasreen Hastánc Stúdió idei gálaestjének.

Jóna István

Az idei rendezvény középpontjában az egyiptomi mitológia egyik fontos szereplője, Hórusz állt, akinek személye a lelki rendezettség és tisztaság elérése iránti vágyat jelképezi. A Nemesházi Bernadett által 2004 óta vezetett hastáncos közösség immár tizenegyedik alkalommal mutatta be tudását kétfelvonásos gála keretében:

- Minden évben nagy izgalommal várják az amatőr, fél-profi és profi táncosok, hogy saját közönségük előtt adhassanak számot a gálák közt eltelt időszakról - tájékoztatott Nemesházi Bernadett.

A színpadon a Nasreen Hastánc Stúdió, középen Nemesházi Bernadett Fotó: Katona Tibor

Az okleveles hastáncoktató elmondta: sokaknak a szombati volt az első alkalom, hogy színpadra léptek, de többségük már otthonosan érzi magát a fellépéseken. A gálaesten a stúdió 80 növendéke szerepelt. A klasszikus táncok mellett show, tradicionális Khalligy (Kálidzsi), arab-flamenco fúzió, legyezőfátylas és gyertyás táncokat is bemutattak.

A programot vendégfellépők is színesítették, akikhez többéves barátság fűzi az egerszegieket. A sümegi Al Ahram Hastánccsoport és a szombathelyi Míra Orient Art formáció neve évek óta egybeforr az orientális tánchagyományokkal. Az est harmadik vendége a megyeszékhelyen nemrégiben alakult Salsa Desnudo stúdió volt, forró kubai hangulattal.

A több mint kétórás gálát a fellépők örömtánca zárta. A gálaest fényesen igazolta, hogy a hastánc mint mozgásforma töretlen népszerűségnek örvend Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!