Kultúra

2015.11.25. 09:08

Író-olvasó találkozók iskolásoknak

Nagykanizsa – December 2-án első alkalommal rendez író-olvasó találkozót általános iskolások számára az AZOLO (AZ OLvasás Órája)-program keretében a Halis István Városi Könyvtár.

Horváth-Balogh Attila

– Ez most egy kísérlet, de reméljük, nagy érdeklődés kíséri majd ezt és a továbbiakat is, legalább akkora, mint az AZOLO-programot – hallottuk Czupi Gyulától, a könyvtár igazgatójától. – Azt gondoljuk, a gyerekeknek nem csak az okozhat örömet, hogy elolvasnak egy-egy könyvet, játszhatnak szövegével az AZOLO webes felületén, hanem az is, hogy találkozhatnak a szerzővel. Ezért december másodikára azt tervezzük, hogy két iskolai osztály tagjai (de persze mások is, akik érdeklődnek) beszélgethetnek Bischofné Hesinger Katalinnal, a Biheka meséje című regény írójával. A közönséget pedig a nagykanizsai Bolyai-iskola, illetve a zalakomári általános iskola diáksága adja. Olyan író-olvasó találkozót tervezünk, ami egy kicsit inkább gyerekzsúrhoz hasonlít, és amelyen játszunk, illetve foglalkozások is lesznek.

Az igazgató jelezte: az író-olvasó találkozó csak az egyik eleme annak, az előbb már említett a kísérletezésnek, melynek célja, hogy minél több lehetőségét  kihasználják az AZOLO-nak, illetve hogy végső soron minél több gyermek rákapjon az olvasás ízére. Ehhez persze, szükség van a felnőttekre – őket is minél nagyobb arányban szeretnék bevonni a programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!