Kultúra

2015.04.12. 15:23

24 diák a megyei versmondó verseny döntőjén

Keszthely - Szombaton a Fejér György Városi Könyvtárban rendezték meg a József Attila Megyei Versmondó Verseny döntőjét. A házigazda intézmény és a Deák Ferenc Megyei Könyvtár közösen szervezte a viadalt.

Zámbó Balázs

A felmenő rendszerű versenyen idén már 25. alkalommal mérték össze szavaló tudásukat az indulók.

A megnyitón köszöntőt mondott Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester, aki kiemelte, hogy kifejezetten kedveli az olyan megmérettetéseket, ahol időseket és fiatalokat egyaránt látni, valamint reméli, hogy a szavalók tovább öregbítik a város hírnevét. A megnyitón Pappné Beke Judit, a Fejér György könyvtár igazgatója mutatta be a meghívott vendégeket, Major Árpád nyugalmazott könyvtárigazgatót, aki egyben a nemes küzdelem elindítója is volt. Ott volt a döntőn Kiss Gábor megyei könyvtárigazgató, és Nitsch Erzsébet igazgatóhelyettes is. A zsűri tagjai voltak: dr. Cséby Géza költő-műfordító, H. Horváth Gyula előadóművész, valamint Szépligeti Mátyás, Radnóti-díjas versmondó. A megnyitón közreműködött a Re-folk Zenekar.

Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója a letenyei Horváth Bendegúznak (5-6. osztályosok) adja át a jutalmat

A folytatásban 24 diák adta elő a kötelező, valamint a szabadon választott versét. A kötelező az 5-6. osztályosoknak József Attila: Istenem című műve volt, míg a 7-8. osztályosok a Születésnapomra című költeményt szavalták.

Eredmények. 5-6. osztályosok: 1. Szekeres Jázmin (Nagykanizsa), és Silló Kinga (Nagykanizsa), 2. Horváth Bendegúz (Letenye), 3. Zsebeházi Marianna (Zalaegerszeg). 7-8. osztályosok: 1. Kocsis Maja (Zalaegerszeg), 2. Kovács Fanni (Lenti), 3. Pál Laura (Mura-vidék). A József Attila vándorserleget Lenti város csapata nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!