Kultúra

2009.02.24. 03:28

Kisplasztikákkal, rajzokkal (március 9-ig)

<b>Zalaegerszeg</b> (pgy) - <em>Gyerák Petra és Tóth Norbert</em> alkotásaiból - kisplasztikákból és rajzokból - nyílt kiállítás tegnap az Ady-iskola galériájában.

Péter Gyöngyi

A megnyitón elöljáróban az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanára, Frimmel Gyula grafikusművész köszöntötte az egybegyűlteket és szólt a két kiállító alkotóról. Elmondta, mind Gyerák Petra, mind pedig Tóth Norbert az intézmény 1991-ben indított művészeti gimnáziumi képzésének első tanítványai közé tartozott. A két fiatal a középiskolai tanulmányok befejeztével sem szakadt el a képzőművészettől, sőt, Tóth Norbert azóta már pedagógusként is kamatoztatja tudását az iskolában. Ezúttal legújabb munkáikból hoztak el néhányat az iskola galériájába. A kiállítást még két héten át, március 9-ig látogathatják az érdeklődők.

A kisplasztikákat, valamint a rajzokat a két művész jó barátja, Monok Balázs művésztanár ajánlotta - rendhagyó módon - a diákok, látogatók figyelmébe. Mint fogalmazott, ismert, hogy az előadóművészet kézenfogva jár a képzőművészettel, és ennek megfelelően egy gitárral érkezett a tárlatra: egy-egy akkordot hozott ajándékba alkotótársainak. Gyerák Petrát egy P-moll-lal, Tóth Norbertet ugyanakkor egy N-dúrral lepte meg. 



A két művész alkotásai március 9-ig várják az érdeklődőket
Fotó: Pezzetta Umberto

A rövid játékot követően végül Frimmel Gyula arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a tegnap nyílt kiállítás tulajdonképpen egy programsorozat nyitányát is jelenti. Elképzelések szerint ugyanis az egykori tanulók, az iskolához kötődő művészek a jövőben időről időre bemutatkozhatnak majd munkáikkal a galériában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!