Kultúra

2016.01.25. 14:56

Lezajlott a tizenkettedik I3 verseny

Prezentációs programmal animációt, azaz storyboardot, online menetrendet használva útvonalterveket kellett készíteni.

Arany Gábor

Ilyen feladatok is szerepeltek az ősszel 12. alkalommal meghirdetett Integrált internetes informatika (I3) verseny feladatai között. Az egerszegi Munkács Mihály középiskola informatikai tanárai a zalai általános iskolák felső tagozatos diákjainak írták ki a levelező versenyt, amelyre harmincketten jelentkeztek. A feladatokat az iskola honlapján lehetett elérni, vagy regisztráció után e-mailben is kiküldték a versenyzőknek. A bevezetőben említett storyboard és útiterv mellett híres magyarokhoz kapcsolódó keresztrejtvény és logikai feladvány is szerepelt a feladatok között.

Hajas Dávid, Cserkuti Máté, Vajdai Áron, Nárai Dominik, Simon Domonkos a díjak átvétele után
Fotó: Katona Tibor

Az idei versenyen százszázalékos eredményt ért el Cserkuti Máté és Nárai Dominik, mindketten a bagodi Fekete István Általános Iskola hatodik osztályos tanulói. A hetedikes Gyenese Dániel (Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola) második lett, míg a harmadik helyet a nyolcadikos Simon Domonkos nyerte el (Dózsa iskola, Zalaegerszeg). A zalavári iskola két diákja, a hatodikos Vajdai Áron és a hetedikbe járó Hajas Dávid különdíjat kapott. Az eredményhirdetést és díjátadást hétfőn délután tartották a Munkácsyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!