Kultúra

2016.05.29. 17:45

Megnyitotta kapuit a művésztelep: Ludvigék ismét a kortárs képzőművészet elitjét hozták el Dél-Zalába

Kisrécse-Kendlimajor – Vasárnap este ünnepélyesen megnyitotta kapuit a 24. Ludvig Nemzetközi Művésztelep.

Horváth-Balogh Attila

A majd' két hétig tartó alkotótáborba 12 ország harmincnál is több művésze költözött be. Az ünnepélyes megnyitón Kisrécse polgármestere, Tóth Lucia mondott beszédet, a művészeket pedig Ludvig Klára ügyvezető igazgató mutatta be a közönségnek. A megnyitót a Tiborcz Jazz Trió muzsikája és Nagykanizsa Város Vegyeskarának műsora színesítette.

A megnyitón Nagykanizsa Város Vegyeskara is közreműködött Cseke József vezényletével

A június 12-ig működő művésztelep alkotói 2-án Kaposvárra kirándulnak, 3-án 20 órakor pedig – immáron újra Kendlimajorban, a Ludvig-portán – az Egri Pinceszínház Társulat előadására kerül sor. Június 4-én 14 órától az alkotótelepre a műgyűjtőket várják a szervezők, akkor rendezik meg a műgyűjtők délutánját, egy nappal később, ötödikén 10 órától pedig nyílt napot tartanak. Egész nap színes programokkal várják a művészeteket kedvelő érdeklődőket, akik természetesen bepillantást nyerhetnek az alkotás folyamatába is. A 24. Ludvig Nemzetközi Művésztelep záróakkordjaként pedig június 11-én 19 órakor a szimpózium során készült alkotásokból nyílik kiállítás, amit dr. Vitéz Ferenc művészettörténész ajánl a közönség figyelmébe.

A művésztelep programjai ingyenesen látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!