Kultúra

2017.04.08. 19:13

Meseíró gyerekek a könyvtárban

Zalaegerszeg - Az állatokról szóló mesék taroltak az Apáczai Csere János Tagkönyvtár költészet nap közeledtére időzített meseíró pályázatán.

Arany Horváth Zsuzsa

A versenyre nemcsak Zalából (Zalaegerszeg, Letenye) de még Győrből is jelentkeztek alsó tagozatos diákok, akik szombaton játékokkal, műsorral gazdag, közösen eltöltött délelőtt keretében vették át nyereményeiket. A díjátadó előtt Henczi Dávid táncpedagógussal táncolhattak népi körjátékokat, énekelhettek népdalokat, játszhattak ügyességet igénylő versenyjátékokat.

Ezután a könyvtár munkatársa Püsök Hilda pedagógus értékelte a beérkezett, az elvárás szerint kézzel írt pályaműveket. Huszonkét mese érkezett, melyek közül a legtöbb az állatok életéről íródott, ami  meg is felel az alsó tagozatos korosztály mese iránti igényeinek. A Mindszenty, az Eötvös, a Liszt, a letenyei Andrássy valamint egy győri iskola meseíró tanulói közül  a másodikos, azaz legfiatalabb kategóriában Major Zsolt lett az első (Mindszenty), aki Cuki nyuszkó kalandos élete címmel küldött pályaművet. A harmadik osztályosok közt a szintén mindszentys Zombó Anna írása bizonyult a legjobbnak (A fülemüle és a bagoly). A negyedikes korosztály első helyét a Liszt-iskola növendéke, Szekeres Napsugár kapta (A süni, aki megtanult énekelni). A gyerekek társasjátékokat és könyveket vehettek át munkájuk jutalmául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!