Kultúra

2017.01.24. 16:55

Minősített könyvtár címet kapott az intézmény

Keszthely - Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a Minősített Könyvtár címeket vasárnap Budapesten, a Vigadóban, a magyar kultúra napján megrendezett ünnepség keretében.

Zámbó Balázs

Zala megyében elsőként, a Dunántúlon pedig negyedikként a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár érdemelte ki az elismerést.

A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente pályázatot hirdet, melynek célja a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó bibliotékák munkájának elismerése. A kitüntetett szervezetek díszoklevelet kapnak, és a cím használatára öt évig jogosultak lesznek.

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár munkatársai a kultúra napján átvett elismeréssel
Fotó: Zámbó Balázs

A Balaton-parti városban működő intézmény azzal érdemelte ki az elismerést, hogy munkatársai elkötelezettek az olvasók, a partnerek, valamint egymás és a minőségi munkavégzés iránt. A fenntartóval, valamint a város és környéke oktatási és kulturális intézményeivel, civil szervezeteivel fenntartott jó kapcsolat ugyancsak fontos része a munkájuknak.

A városi könyvtárban bevezetett minőségbiztosítási folyamat még nagyobb egységet, összefogást eredményezett az intézményen belül. Az itt dolgozók a mindennapokban nyújtott teljesítményükkel a könyvtári szakma élvonalába kerültek - a kitüntető cím átvételével ez immár hivatalossá vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!