Kultúra

2017.03.06. 18:30

Múzeumi tanórán jártak a Landorhegyi-iskola diákjai

Zalaegerszeg - "Marokba szőtt mesék" címmel egy különleges múzeumi órán vehettek részt a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói.

Civil Tudósítónktól

Az interaktív foglalkozásra február 22-én, 14 órakor került sor a Göcseji Múzeumban.

A „Marokba szőtt mesék" című kiállítás megtekintése során megismerkedtek a gyerekek a korabeli népi életformával - berendezési tárgyakkal, öltözékekkel, mindennapi eszközökkel -, majd játékra hívták őket a zalaegerszegi múzeum pedagógusai.

Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus kalauzolta a gyerekeket a kiállításon Fotó: Göcseji Múzeum

A népi gyermekjátékokon, népdalokon, népmeséken keresztül betekintettek a régi falusi életbe, felelevenítve annak szokásait, hagyományvilágát, a zalai tájnyelv szókincsét.

Végül - fantáziájukat, kreativitásukat mozgósítva - a gyerekek saját történetet szőttek, amelyben megelevenedtek a népmesékből oly ismerős szereplők, és amelyben - természetesen - most is a jó győzött.

A népi kultúra megismertetése, őrzése nagyon fontos nevelési feladatunk, erre kiváló alkalmat teremtett ez a múzeumpedagógiai kiállítás és foglalkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!