Kultúra

2016.08.29. 16:35

Nyárbúcsúztató kórusmuzsika

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyre zúduló özönvízszerű felhőszakadás hiúsította meg június elején az evangélikus templom nyárköszöntő koncertjét, amit szeptember 4-én, vasárnap 17 órától pótolnak.

Magyar Hajnalka

A program kezdetén rövid áhítatot tart Koch Szilvia nagykanizsai evangélikus lelkész, majd fellép a Canterina Kamarakórus (vezényel Décsy-Paál Enikő) és a Liszt Ferenc iskola Régi Diákok Kórusa (vezényel Ladvenicza Éva). A Canterina az alkalomhoz illő módon egyházi témájú művekből állította össze műsorát, minden korszakból ízelítőt nyújtva, a barokktól a 20. századig. A program során Bujtor Anita két szólót is előad: Ave Maria, valamint Händel híres operaáriája, a Largo (Xerxész). Zárásként pedig egy könnyedebb dallamvezetésű mű szolgál.

A Canterina egy korábbi felvételen. Vasárnap az evangélikus templomban őket is hallhatjuk Fotó: Berta-Tóth E. Manuéla

A Liszt Ferenc iskola Régi Diákok Kórusa az alábbi műsort kínálja az ingyenes koncerten: Praetorius: Csengő hangú ének szól, John Rutter: A Clare Benediction; John Rutter: Pie Jesu; Ó , maradj vélem (református ének); Karl Jenkins: In paradisum; Daróci Bárdos Tamás: Fürjecském; James E. Moore: Ír áldás. Közreműködik Vízvári Boglárka énekművész, Vas Erna fuvolaművész, zongorán kísér Dankóné Mezőfi Andrea és Varga Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!