Kultúra

2017.02.21. 18:25

Rózsás János negyven novellája egy kötetben

Nagykanizsa - A közel öt esztendeje elhunyt író, Rózsás János korábbi írásait gyűjti csokorba a Ködbevesző múlt című könyv, melyet kedden mutattak be a Halis István Városi Könyvtárban.

Szabó Zsófia

Rózsás János legújabb kötetében nem csak olyan történelmi, önéletrajzi novellák találhatók, amik régebben napvilágot láttak. Olyan művek is vannak, melyeket még nem olvashatott a közönség.

A könyvbemutató szervezői, köztük Lengyák András (balról), Ruzsinszky Klementina és Czupi Gyula méltatták Rózsás Jánost Fotó: Szakony Attila

Ez utóbbi a „magyar Szolzsenyicinként" ismert, egykori Gulag-rab kérése volt, hogy azok az írások, amik nem fértek bele az előző munkáiba, újabb könyvben jelenjenek meg - mondta az eseményen a szervezők részéről Lengyák András.

Az író életét egykori személyes jóbarátja, Ruzsinszky Klementina és Czupi Gyula könyvtárigazgató elevenítette fel. Farkas Csaba, a kiadó vezetője pedig a kötet létrejöttének körülményeit vázolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!