Kultúra

2014.09.26. 17:30

Szélszabadító Hófehérke

Zalaegerszeg - Az új bemutató előtt nyitotta meg a tíz esztendő bábjaiból készített összeállítás tárlatát a Griff Bábszínház társulata a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előterében.

Arany Horváth Zsuzsa

A látogató a tízéves alkotómunkát szegélyező bábszínházi enteriőrrel, óriásbábokkal, marionettfigurákkal, festett-épített díszletekkel találkozhatott. (Címünk a két darabcímmel jelzi a színre vitt művek fesztávát.) A kiállítást Horváthné Bencze Irén üvegfestő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd Szűcs István megbízott igazgató szólt a Griff Bábszínház munkájáról.

Báthory Gábor (balra) és Szilinyi Arnold (jobbra) bábszínművész Horváthné Bencze Irénnel a Ludas Matyi darab díszletlúdjával (Fotó: Katona Tibor)

Felidézte, a bábszínház 2004 október közepén tartotta első hivatalos bemutatóját, a Hófehérkét, melyet, talán szimbolikusan is, az egyetemes magyar bábművészet ikonikus alakja, Kovács Ildikó állított színpadra. Pénteken este Gimesi Dóra Szélszabadító című darabjának bemutatóját tekinthette meg a szép számú közönség. (Rendező a Blatter-díjas Bartal Kiss Rita.)

Az előadás után fogadáson, kötetlen beszélgetéses együttléten találkozhattak mindazok, akik a kezdeteknél bábáskodtak, művészei a társulatnak, vagy a fenntartó önkormányzat képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!