Kultúra

2017.02.20. 16:15

Újra indul a Zegasztár - Velkey Péter szól a tízéves ötletről és a sikeres versenyről

Zalaegerszeg - Tíz esztendős múltra tekint vissza a megyeszékhelyi tehetségkutató program, amelynek egyik ötletgazdájával, Velkey Péterrel váltottunk szót.

Arany Horváth Zsuzsa

- Tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy az országos versenyek mintájára zalaegerszegi sztárkeresőt is érdemes lenne szervezni, a név pedig természetesen adta magát - mondta érdeklődésünkre Velkey Péter, a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője. - Idén, mivel kétévente rendezzük meg a Zalaegerszegi Városi Televízióval karöltve, immár a hatodik alkalommal keressük a Zegasztárokat komolyzene, könnyűzene, népzene, néptánc, modern tánc, társastánc, színjátszás, vers- és prózamondás és képzőművészet kategóriában az általános és középiskolás korosztályban, tehát hatévestől körülbelül húsz éves korukig jelentkezhetnek az itt élő tehetségeink.

Az évek során kinőtte magát az esemény, amelynek élő gálaműsora május 12-én, pénteken 19 órakor lesz a Hevesi Sándor Színházban, illeszkedve az idei városnapi programok sorába.

Velkey Péter osztályvezető Fotó: archív

A legnépszerűbb kategória a tapasztalatok szerint a komoly- és a könnyűzene, valamint a tánc, ennek megfelelően sorolhatjuk az eddigi versenyekben feltűnt ismert előadókat, úgymint Bódis Bettinát, Wohner Dórát, Merics Nikolettát, Sebestyén Patrikot, Végh Márkot és Vissi Barnabást. A válogatókat szakmai szempontból felügyelő zsűriben ezúttal Székely Szilveszter táncművész, Győrffyné Könczöl Tímea zeneiskolai igazgató, Flaisz Gergő a Keresztury VMK igazgatója, Polgár Odett énekesnő és Frauenhoffer Márta városi televíziós főszerkesztő foglal helyet.

Az idei megmérettetés felhívása már megtalálható a zalaegerszegi városi honlapon, de önálló közösségi oldallal is bír a Zegasztár, mindkét felületen lehet jelentkezni március 14-ig, ezután áprilisban kerül sor a városi elődöntőkre, amelyet szintén élőben közvetít a városi televízió. A díjak mellett az sms-ben voksoló nézők szavazatai alapján a Zegasztár cím, mint közönségdíj talál gazdára majd.

- A terveink szerint a gálaműsorban a korábbi Zegasztár műsorokban versenyző fellépők is helyet kapnak, a kilétük egyelőre legyen meglepetés - tájékoztatott végül Velkey Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!