Kutyanapló

2015.05.03. 12:36

KUTYANAPLÓ - Shaquille szemével a világ - 2015. 05. 03.

Azt mondják, anya csak egy van. És ez így igaz, bár azt hiszem, én ebből a szempontból is különleges vagyok, mert kettőt tartok számon.

Péter Árpád

Van egy kutyaanyám, akinek hálás vagyok, amiért a világra hozott, s van egy igazi, akiből tényleg csak egy van. El is határoztam, ma annyira rendes leszek, mint még soha, hogy érezze, mennyire szeretem. Reggel például a kosaramban talált, amire ritkán van példa, de ezzel is jelezni akartam, hogy ez a nap, az anyák napja, tényleg különleges. (Azt csak nektek árulom el, hogy, persze, nem voltam ott egész éjszaka, de szerintem ez nem számít.)

Ébredés után pedig összefogtunk a macskákkal, és amikor anya leült a kanapéra dolgozni, mindannyian köré sereglettünk, hogy összeadódjon a szeretet. Olyan idilli volt, hogy még reggelizni is elfelejtettünk. Persze, ennek apa balf@szsága is az oka, aki inkább elment cigit venni, mint hogy rólunk gondoskodott volna, de aztán helyreállt a rend: a macskák tonhalas, én pedig bárányos konzervet kaptam.

Hogy anya kedvére tegyek, most kivételesen hagytam, hogy Kircsi falatozzon a kajámból. Máskor, hasonló helyzetben, odasietek, s bár nem morgok, de akkor is eszek, ha éppen nem vagyok éhes. Na, most ez másképp volt, megvártam, amíg a kis brit cica repetázik, mert persze néhány perccel korábban a saját adagját már megette, s utána kullogott oda az én maradékomhoz.

Az anyai szeretet ebéd közben is előjött. Képzeljétek, apa nem adott egy falatot sem a saját kajájából – pedig hús is volt az asztalon -, míg anyától kaptam némi rántott húst. Nagyon szeretem. A rántott húst is, de most anyáról beszélek. :)

Apát meg leb@sztam, hogy ő egy irigy dög, bezzeg drága anyám mennyivel jobb fej, amivel egyet is értett a pocakos diktátor, bár megjegyezte, nem sokkal az előtt faltam fel a bárányos konzervet, így csak kímélni akarta a gyomromat, nehogy megülje az étek. Kiegyeztünk döntetlenben, mert anyák napján mégsem vívhatunk hosszú szócsatát, még apával sem.

S van még egy tervem mára: a délutáni séta közben szedek virágot, s azzal köszöntöm fel anyát, vállalva azt is, hogy az esti esőtől vizes fűben nyakig – apa szavával – csatakos leszek.

Egyébként pedig rétnyi virágot küldök minden édesanyának és nagymamának!

Virágszedés közben. Anyák napjára is gyűjtök néhány szálat (Fotó: Varga Lívia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!