Lenti

2016.11.04. 18:26

Az őszi szünetben is hasznosan töltötték az időt a gyerekek

A Lenti környéki településeken a járási feladatokat is ellátó Napsugár Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat munkatársai szerveztek őszi kézműves foglalkozásokat a gyerekeknek több településen is.

Korosa Titanilla

- A néhány napig tartó őszi szünidőben a gyermekjóléti központ vállalta fel, hogy segítséget nyújtson a szülőknek és hasznos tevékenységekkel foglaljuk le az óvodásokat és az iskolásokat – tudtuk meg Viczértes Nóra szervezőtől, a családsegítő szolgálat munkatársától. - Reszneken egész napos, Rédicsen délutáni foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, míg Csömödérben a helyi könyvtár és a védőnő is bekapcsolódott a szervezésbe, ott egyik délelőtt várt kézműves program a résztvevőkre a halottak napját követően.

A rédicsi kultúrházban pénteken délután szép számmal gyűltek össze kisebb és nagyobb gyerekek, voltak akik szülőkkel, nagymamával együtt érkeztek, hogy az ősz jegyében különféle ajtó- és asztali díszeket készítsenek levelek és őszi termések felhasználásával.

- Elkísértem a foglalkozásra az unokámat – mondta Völgyi Ferencné Valéria, aki több nagymamához hasonlóan aktívan tölti a szünidőket, hiszen gyakorta ő vigyáz a még óvodás unokájára. - Játékkal lehet leginkább lefoglalni a gyerekeket, de jók az ilyen közösségi foglalkozások is, ahol hasznosan töltik el az időt, akár a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen. Nálunk a faluban még kevéssé jellemző, hogy olyan egész napos foglalkozásokat szerveznek a szünidőben, ahol biztosított a gyermekfelügyelet is, de nincs is erre igazán szükség, hiszen többségén a nagyszülők vagy a rokonság közül valaki vigyáz a gyerekekre ez idő alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!