Lenti

2014.07.02. 15:30

Emberre ártalmatlan szerekkel végzik a szúnyoggyérítést Lentiben

Lenti - Július elsején a városban és környékén 250 hektáron végezték el az országos programba illeszkedő, permetező repülőgépes szúnyoggyérítést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai.

Korosa Titanilla

A programra 1,5 milliárd forintot különítettek el. Ez az összeg több mint 700 településen, 2-6 alkalommal végzendő védekezésre, valamint a szakértői munkákra áll rendelkezésre. Légi kémiai módszerrel összesen 450 ezer hektáron, földi kémiai módszerrel 350 ezer hektáron, biológiai módszerrel pedig 20 ezer hektáron dolgoznak.

Permetező repülőgép Lenti felett. Ilyen a légi kémiai módszer (Fotó: Goór Zsolt)

Az Országos szúnyoggyérítési program június 23-án indult, a kezelésekre szeptember 30-ig van lehetőség, azonban az elmúlt évek tapasztalatai alapján várhatóan augusztus végéig lezárulhatnak a munkák tájékoztatta lapunkat Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, aki azt is elmondta, hogy az alkalmazott irtószerek ártalmatlanok az emberi egészségre, a legtöbb készítmény szabadban néhány óra alatt lebomlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!