Lenti

2017.03.13. 17:35

Hétvégén is a lányokat, asszonyokat ünnepelték

Bár az idei nőnap már elmúlt, ennek ellenére az elmúlt hétvégén is több településen köszöntötték a lányokat, asszonyokat.

Korosa Titanilla

Lentiben szombaton a lentikápolnai városrész hölgyeit ünnepelték. A településrészen régi hagyomány, hogy a helyi férfiak csapata szórakoztató műsorral készül a nőnapra, idén sem volt ez másként.

Idén az ősemberek tánca volt a meglepetés produkció a lentikápolnai nőnapon
Fotó: Korosa Titanilla

- A nőnap az egyik legnagyobb esemény a városrészben, ez alkalommal is több mint százan vettek részt rajta - mondta Vatali Ferenc, a településrész önkormányzati képviselője. - Lelkes férfiakból álló csapatunk idén is új produkcióval készült a hölgyeknek. A táncoló ősemberek mellett asszonykórussá is átalakultunk és különféle dalokkal szórakoztattuk a vendégeket. Helybéli férfitársaim készségesen vesznek részt ezekben a saját ötleteken alapuló mulatságokban. Szerepeltek még a helyi gyerek is, valamint Dusan Stojanović Lendváról, aki művészi gitárprodukcióval lépett színpadra. Emellett minden hölgyet virággal is megajándékoztunk.

Szentgyörgyvölgyön szintén szombaton köszöntötték a lányokat és asszonyokat. Műsort helyi versmondók, illetve a vasvári Sánc Kulturális és Turisztikai Egyesület színjátszói adtak, előtte pedig Kiss Árpád önkormányzati képviselő mondott beszédet. Ennek során ismertette a nemzetközi nőnap kialakulásának történetét is, mondván: a nőnap történelmet alakító nők ünnepe.

Hollósi Bernadett Laura és Nagy Norbert a szentgyörgyvölgyi művelődési ház színpadán

- Minden korban akadtak olyan forradalmi beállítottságú lányok és asszonyok, akik foggal-körömmel ragaszkodtak ahhoz, hogy kivívják a nők számára a férfitársadalom elismerését, megbecsülését - emelte ki a szónok. - Ez a harc nem volt egyszerű, ám ma már ott tartunk, hogy a nőnapról az ENSZ is megemlékezik, illetve számos állam nemzeti ünnepnek tartja, nemzeti ünnepként jelöli azt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!