Lenti

2017.02.20. 18:36

Programokkal is erősítik a közösségeket

Lenti - Négy szervezet is nyert támogatást a városban a társadalmi szerepvállalást erősítő és a közösségek fejlesztését célzó pályázati kiíráson.

Korosa Titanilla

A „Civilkurázsi" Lenti Civilszervezetiért és Sportjáért Közalapítvány a 3 éves projektbe a városban élő fiatalok és az aktív nyugdíjasok közéleti szerepvállalását, a generációk közötti együttműködést támogatja. A projekt során összesen 69 különböző rendezvényt terveznek. Ugyancsak nyertese a pályázatnak a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület. A civil szervezet a térségben 42 településen valósítja meg a pályázatban vállalt célokat. Egyik legfontosabb programelem a kisközösség-mentor hálózat kialakítása képzések segítségével. A résztvevők a projekt időtartama alatt és azt követően is aktív szerepet vállalnak a közösségek fejlesztésében, az önkéntesség népszerűsítésében. A 42 település lakosságát felölelve a 36 hónapos megvalósítás alatt összesen 112 programot szerveznek majd mintegy 9 ezer fő bevonásával. A két szervezet mintegy 25-25 millió forintot nyert a lebonyolításra.

Mellettük a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, valamint a Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége intézményei is nyertek hasonló összeget. A projekt keretében önkéntesek kapcsolódnak be a szervezett programokba, fiatalok és idősek részvételével generációs főzést, növényültetést, kézműves foglalkozásokat és környezetszépítő akciókat szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!