Letenye

2017.01.05. 14:51

Fát osztottak Letenyén a rászorulóknak

Letenye – Több szociális intézkedést vezetett be az elmúlt időszakban a határ menti város önkormányzata. A szociális tűzifaosztás a minap zárult, a földprogramra pedig a hónap közepéig lehet jelentkezni.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Farkas Szilárd, Letenye polgármestere elmondta, az arányaiban nagyszámú rászoruló miatt fontosnak tartják a szociális terület erősítését.

– 2014-ben, a választások után képviselő-testületünk elhatározta, hogy szociális területen újítani akar és minden lehetőséget megragad, amely az előrelépést, a letenyei polgárok szociális helyzetének javítását segíti – bocsátotta előre Farkas Szilárd. – A szociális tűzifaprogram megvalósításához idén is benyújtottuk pályázatunk a Belügyminisztériumhoz és 3,2 millió forint értékű támogatást nyertünk el, ezúttal 180 köbméter fa megvásárlásához. A kérelmek elbírálását követően 180 kérelmező kapott egy-egy köbméternyi tüzelőt. Az igénylők száma 202 fő volt, ami 25-30-cal több az eddigieknél.

Már ki is szállították a tüzelőt a rászorulóknak Fotó: Mirkó Imre

A polgármester hozzátette: az igények elbírálásának alapját  a rászorultsági szempontokat megfogalmazó, idevágó rendeletük adja.

– A héten ki is szállítottuk a tűzifát az érintettekhez, amiben nagy segítséget kaptunk Tamás Tamástól, az önkormányzat gazdasági bizottságának tagjától – jelezte Farkas Szilárd.

A soron következő fontos szociális intézkedés a földprogram lesz, melyet idén új alapokra helyeznek.

Portrénkon Farkas Szilárd polgármester Fotó: Mirkó Imre

– Úgy döntöttünk, hogy a kisállattartási alprojektbe pályázunk – folytatta Farkas Szilárd. – Sikeres volt a pályázat, ennek köszönhetően 35 családhoz helyezhetünk ki előnevelt csirkéket táppal, illetve takarmánnyal, ez családonként 20 csirkét és 40 kilogrammnyi tápot, 20 ezer forintnyi juttatást jelent. A programra január közepéig lehet jelentkezni.

Farkas Szilárd hozzáfűzte: az önkormányzat intézkedései között említendő a lakásvásárlási támogatás, ami azt jelenti, hogy ha valaki Letenyén vesz lakást, annak vásárlásához az önkormányzat 250 ezer forinttal járulhat hozzá. Mindezen túl az önkormányzat pályázaton nyert 2,3 millió forintot, amit szintén a rászorulók támogatására, rendkívüli segélyezésre fordított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!