Letenye

2017.04.14. 16:59

Újraéledt a keresztút hagyománya

Letenye - Nagypénteken keresztúton emlékeztek meg Letenyén Jézus szenvedéstörténetéről és haláláról. Már az ötvenes években is volt hasonló esemény, a hagyományt Lukács Vilmos szervező és segítői 2015-ben élesztették újjá.

Mirkó Imre

A keresztút - amelyet a családokért, a betegekért és hazánkért ajánlottak fel - pénteken reggel 9 órakor az egyedutai városrészben lévő Rákóczi utcai „faluvégi kereszttől", a Kurucz kereszttől- indult.

A keresztút Merkli Ferenc, a vasszécsenyi Nagyboldogasszony plébánia plébánosának vezetésével indult útjára. A plébános egykor Németh Károly esperes-kanonok mellett Letenyén is szolgált. A mintegy 14 kilométeres keresztút során a menet többek között megállt a Rákóczi utcai kápolnánál, valamint az egyedutai városrészben lévő temetőben állított keresztnél is.

A keresztet Dallos Tiborné viszi az egyedutai városrészben, mögötte balról Merkli Ferenc plébános és Lukács Vilmos szervező Fotó: Mirkó Imre

A résztvevők a Szent Imre herceg, a Béc utca, a Béci hegy és az Öreg hegy útvonalon haladtak, a végcél a letenyei Szentháromság-templomnál lévő kereszt volt. Az elmélkedések során a Mi Atyánk és az Üdvözlégy Mária imádságok is elhangzottak.

Az eseményen Végh László, Tornyiszentmiklós polgármestere is részt vett. Lukács Vilmos szervező lapunknak elmondta, a letenyei keresztút jövőre sem marad el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!