Folytatódik a Hungaroring megújítása

2017. január 27., 06:16 szerző: Kerkai Attila
komment
Hungaroring - A magyar F1-es pálya modernizálása tavaly már megkezdődött, akkor az aszfaltcsík teljes egészét kicserélték.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Idén a kiszolgáló létesítmények felújítása következik. Az új főépületet 2018 őszén kezdik el építeni. Az állami pénzből megvalósítandó újjáépítést három szakaszra bontották. Először a nézők kiszolgálására helyezik a hangsúlyt. Azaz a lelátókat és a televíziós kommentátorfülkéket cserélik le, illetve a főtribün mögötti területet is újjávarázsolják. A 2017-es szezont követően állnak neki a munkálatoknak. Második ütemben, 2018 őszén a főépületeket és a garázsokat újítják fel. Legvégül pedig egy látogatóközpontot, egy múzeumot és egy motorizációs centrumot építenek fel.

A tervek szerint így fest majd a Hungaroring célegyenese az új főépülettel és a megújult tribünnel
Fotó: Hungaroring

Ami a pálya vonalvezetését illeti, nem lesz változás, ám van egy szembetűnő újítás: módosítanának a bukótereken. Az eddigi aszfaltozott részek újra sóderágyasak lennének, ami záloga lehet egy leendő MotoGP futamnak. Ám ez rossz hír lenne az Formula 1-es pilótáknak, hiszen egy apró hiba esetén nehezen evickélnének vissza a pályára, vagy éppen fennállna annak a lehetősége, hogy bent ragadnának a „majomcsapdának” is nevezett kavicságyban.

 

Kerkai Attila

2017. január 27., 06:16 szerző: Kerkai Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...