Lóerő

2017.04.08. 10:20

Ikrek húzzák a gázkart - A Szilágyi testvérek nagyon várják az idény rajtját

Néhány napja a fővárosi Pesti Vigadóban rendezett sajtótájékoztatóra voltak hivatalosak azok, akik a 220 Volt H-Moto Team rendezvényére meghívást kaptak.

Kühne László

A gyorsasági motorsportban érdekelt klub csapattulajdonosa, Kelemen Krisztián az eseményen két, szűkebb pátriánkból érkezett ifjú motorost, Szilágyi Krisztiánt és Szilágyi Milánt is köszönthette, ők a közelmúltban igazoltak az egyesülethez.

A 12-es rajtszámmal Szilágyi Milán, mellette 46-ossal pedig Krisztián. Mindketten nagyon várják már az idény rajtját

A motorozás a két testvért mondhatni szó szerint a családban fertőzte meg. Édesapjuk ugyanis lelkesen húzza a gázkart szabadidejében, onnantól pedig egyenes út vezetett (persze könnyű ezt csak így leírni...) a pályamotorozásig...

- Ikreink kilencesztendősek és a Kiskanizsai Általános Iskola tanulói - mutatta be az ifjú motoros tehetségeket édesanyjuk, Szilágyiné Kovács Erika. - Krisztián és Milán az előző két évben már motoroztak a Talmácsi Motorsport Egyesületnél, ahol nyugodtan mondhatom, kiváló alapokat szereztek.

Abban az időszakban már nem maradtak ki a versenytapasztalatok sem az ikrek életéből, hiszen a múlt szezon végén korosztályukban Krisztián egy 9., Milán pedig egy 12. helyet is szerzett. Mostantól pedig következhet a folytatás, csak immár a H-Moto
Team versenyzőiként.

- Az elmúlt hétvégén például már a Pest megyei Kakucs Ringen mentek a fiaink, vagyis beköszöntött az edzésidény - folytatta Erika. - Ilyenkor kora reggel autóba pattanunk és visszük oda őket, ahol a megbeszéltek szerint a tréning lesz. Az edzésen aztán Krisztián összeakadt egy supermoto- rossal, látványosan le is pattant róla, a motorja pedig törött, de neki csak a térde lett kék-zöld.

- Azért, ha már ilyen történt, azt mindenképpen kértük tőlük, hogy az esést vagy csúszást követően tegyék fel a kezüket, azzal is jelezve, hogy nincsen komolyabb baj - vette át a szót a motoros ikrek apukája, Zoltán. - Mert mégiscsak megijed kissé az ember, ha ilyen történik, de hála Istennek, nem volt gond. Krisztián már ment is volna tovább azonnal...

Azért nem csupán a tréningezésről szól majd az év, kemény helyzetekben lehetnek majd a versenyeken is a fiatalok.

- A srácok ebben az évben a cseh-szlovák-magyar kispályás utánpótlás-bajnokság minden versenyén indulhatnak PW 50 kategóriában, az idény pedig júliustól októberig tart számukra - vette vissza a szót az anyuka. - A felkészülésük egyébként már februárban elkezdődött, így többek között lehetőségük volt részt venni egy spanyolországi edzőtáborban is, ami fejlődésük szempontjából biztosan a javukra vált. Elszántak, készülnek nagyon az évadjukra, technikailag, mentálisan és erőnlétileg bizonyosan rendben lesznek. Persze, tudjuk, hogy a legfontosabb, leljék örömüket abban, amit csinálnak, bár Krisztián nem kertelt, amikor azt mondta, dobogós helyekre pályázik, Milán ugyanakkor valamivel óvatosabb, de ő is szeretne az élmezőnyben szerepelni.

Hát, igen, Milán talán nem véletlenül diplomatikusabb, lévén ő hatványozottan ismeri a sport világát. Versenyszerűen karatézik a KIME Shotokan Karate Egyesületnél. Ennyi idős fejjel is felmérte már, legyen szó a sport bármely területéről, hogy a jó eredményekért már roppant fiatal korban is meg kell küzdeni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!