Lóerő

2016.03.24. 17:04

Ralikrosszban száguldanak, de lesz roncsderbi is

Kustánszeg/Zalaegerszeg - Elkezdődött a ralikrossz bajnokságban is az idei versenyszezon. Zalai résztvevők is indultak az első, Szlovákiában rendezett magyar bajnoki futamon, s közben egy másik szakág, a roncsderbi idei programjáról is információkat kaptunk.

Kerkai Attila

A Dunaszerdahely melletti Dióspatonyban található Slovakiaringen indult az idei ralikrossz szezon, ami egyben az első magyar bajnoki forduló is volt. A nyitány nagyon sok indulót vonzott, s több ország versenyzői vettek részt rajta. Ott voltak a Zalaegerszegi ASE versenyzői is a futamonakik közül Siebel Balázs a Magyar Kupa 1600-as géposztályában technikai problémái ellenére a 4. helyet szerezte meg.

Lakatos Lénárd az 1400-as géposztályban kisebb technikai probléma és egy elrontott rajt ellenére azért elcsípte a második helyezést. Lakatos Dominikának ez volt a bemutatkozása a ralikrosszban, aki bátyjához, Lakatos Lénárdhoz hasonlóan korábban a roncsderbiben ért el szép sikereket. Lakatos Dominika a Suzuki Kupa keretében indult a Slovakiaringen és kemény, férfi ellenfeleket mind maga mögé utasítva megnyerte a versenyt.

Klitza Sven David váltóhiba miatt, az első futam után fel kellett adnia a versenyt. További két zalai résztvevője volt a viadalnak, ám ők a Proex Motorsport versenyzői.

Szabó Szilárd az Astra Kupában a 4. helyen tudott célba érni, Szabó Bulcsú pedig a Junior Kupában újoncként a 7. helyet szerezte meg.

Visszatérve a Zalaegerszegi ASE tagjaira, Lakatos Dominika, Klitza Sven David, és Lakatos Lénárd a roncsderbibe kezdte a pályafutását, s döntöttek úgy, hogy feljebb lépnek az országos ralikrossz bajnokságba. A hétvégén Máriapócson folytatódik az ob küzdelemsorozata.S ha már a roncsderbi szóba került, az elmúlt években remek hangulatú bajnoki futamokat rendeztek megyeszerte. Kustánszegen, Kerkabarabáson és Gyenesdiáson is ob-futamokra került sor, így arra voltunk kíváncsiak, hogy az idei évben ebben a szakágban milyen tervek vannak. A válaszért Lakatos Dezsőt, a Kustánszeg SE elnökét kerestük.

- Az idén meglehetősen későn, június elején indul a roncsderbi szezon, de nagyjából már tudjuk mikor rendezzük a futamokat - hallottok tőle. - Kustánszegen június 19-én, Gyenesdiáson július 10-én lesz zalai futam. A Kerkabarabás is rendez idén futamot, de nem odahaza, hanem Hajmáskéren, s ugyanúgy a Kustánszeg SE lesz a rendező, de Ádándon az egyik futamon.

Összesen hat futam lesz és alakul ki a végső sorrend. Csapatunk az elmúlt négy évben megszerezte a bajnoki címet, ám az idén a Szombathely nagyon beleerősített, s nem valószínű, hogy meg tudjuk őket előzni. Mint fentebb írtuk, több versenyző is átpártolt a ralikrosszba, de a roncsderbi futamokon is valószínűleg indulni fognak még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!