MOBIL Zalaegerszeg

2017.05.10. 14:35

Okos városok: milyen az a smart city?

Az okos városokhoz szükségesek az autókba, utakba, épületekbe épített szenzorok, melyek képesek egymással közvetlen emberi beavatkozás nélkül kommunikálni.

Mihály Szilvia

Az okos városok összekötik az embereket, hálózatokat, az információt és a kommunikációs technológiát. Hogy is működik ez?

Hogyan alakulhat ki Zalaegerszegen a Smart City? Milyen lépéseket tettek már a város vezetői?

Már ma is ingyenesen elérhető nyilvános WI-Fi hálózat működik a Dísz téren és az Aquacityben.

Az infokommunikációs fejlesztés része egy virtuális turista applikáció bevezetése is, mellyel könnyebb a helyi látnivalókat megtalálni. Ennek továbbfejlesztése az online megvásárolhat belépőjegy az egyes rendezvényekre és a nevezettességek meglátogatására.

A tervek szerint 2018-ig a város különböző pontjain érintőképernyős infopultok kerülnek kihelyezésre.

Az okos városok kiépítésében nem csak a kommunikációs cégeknek van óriási szerepe, hanem az autógyártó és építészeti vállalkozásoknak is. A különböző szektorok közös összefogásának lesz meg az az eredménye, ami például ezen a gumiabroncs gyártó cég videóján is látható:

Mi kell ahhoz, hogy ez a jövő a jelenünk legyen?

Hogyan gyűjtenek adatokat az okos város elemei, és hogy könnyítik meg az életünket?

Nézzük, milyen képzéseken vehetnek részt a villamosmérnöki karra jelentkező diákok, ha okos város specialisták szeretnének lenni:

Ha szeretnéd megismerni, hogyan lehetsz te a jövő fejlesztő mérnöke, keresd az I. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencián az itt jelen levő egyetemeket, és tedd fel kérdéseidet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!