Nagykanizsa

2016.04.19. 15:37

Az új országos csúcs 8,68 másodperc - Pedig Baticz Milán lassult az utóbbi egy évben

Nagykanizsa – A Rubik kocka fővárosi országos bajnokságán a játék korábbi Guinness-rekordere, a nagykanizsai Baticz Milán a klasszikus 3x3-as kocka forgatásában aranyérmet szerzett.

Benedek Bálint

Az igen népszerű viadalon versenyen kívül cseh, osztrák, szerb, lengyel, szlovén, brazil és kínai versenyzők is indultak.

Nagykanizsáról Baticz Milánon kívül Biba Sándor, Placskó Nikolett és Placskó András is szerencsét próbált az ob-n, ahol 13 kategória és számos új Rubik-játék szerepelt a repertoárban.

– A fő versenyszám továbbra is a klasszikus, 3x3-as kocka kétkezes kirakása – írta elektronikus levelében a Budapesten, szoftverfejlesztőként dolgozó, 25 éves Baticz Milán. – Egy fordulón belül mindenki öt keverést kap (ezeket számítógép által generált algoritmus alapján állítják össze), a cél pedig a minél gyorsabb helyreállítás. Az ötből a legjobb és a legrosszabb eredmény kiesett, a maradék három időből számoltak átlagot, és így állították fel a rangsort. A hangulat a tetőfokára hágott, amikor a 140 versenyző egyszerre ragadott kockát. Ahogy telt az idő, az eredmények javultak, a versenyzők pedig körről körre fogytak. Én a korábbi, 9,11 másodperces országos rekordomat előbb 8,99-re, majd 8,68-ra javítottam.

 

A 12-es döntőbe a kanizsaiak közül már csak Milán került be, aki 8,91 másodperces átlaggal, négy századmásodperces előnnyel győzött.

– Nagyon meglepett a cím, egy éve szinte nem is fogtam kockát a kezemben – írta. – Valószínűleg lassultam, de ettől menet közben több időm volt gondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!