Nagykanizsa

2016.10.26. 14:40

Becsengettek a szépkorúaknak is

Nagykanizsa – Mintegy százharminc helyi nyugdíjas döntött amellett, hogy az ősz során elsajátít egy idegen nyelvet, vagy megismerkedik a számítógép használatával.

Szabó Zsófia

Mindezt a Szeniorok Iskolája immár hetedik szemeszterének jóvoltából tehetik meg az idősek, november 7-től, harminc órás ingyenes tanfolyamon.

Tóth Nándor alpolgármester (középen) köszöntötte a szeniorok iskolájának tanévkezdő hallgatóit
Fotó: Szakony Attila

A Medgyaszay Házban tegnap tartott tanévnyitón dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: nem csak kezdők számára indulnak angol, német és informatikai képzések, hanem haladók számára is. A „megszokott" helyszíneken: a Batthyány és a Mező gimnáziumban, valamint a könyvtárban oktatja a nyugdíjasokat a fiatalság. Húsz középiskolás ifjú vállalta, hogy az ötven órás közösségi szolgálat keretein belül közreműködik idősek képzésében.

Tóth Nándor alpolgármester a program kapcsán kiemelte: az elmúlt években 1100 ezüstkorú koptatta a szeniorok iskolájának padjait, s szerzett nyelvi, netes tudást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!