Nagykanizsa

2016.07.01. 18:05

Diplomások lettek - Életük legszebb gólját már belőtték

Nagykanizsa – A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának 79 hallgatója vette át a diplomáját pénteken a HSMK-ban tartott ünnepségen.

Benedek Bálint

A vizsgaidőszak lezárultát követően a felsőoktatási szakképzés, az alapszak és a mesterszak végzős hallgatói kapták meg a diplomájukat.

Dr. Birkner Zoltán ünnepi beszédében a francia labdarúgó Európa-bajnokság és az egyetemi évek között vont párhuzamot. Mint elmondta: a hallgatók már egy csapat részeként jöttek, hiszen a szüleik, mint egy védő- és egy középpályás sor támogatták azt, hogy minél több gólt szerezzenek.

Dr. Bikner Zoltán maradt a labdarúgásnál, s így folytatta: a problémákkal szembe kell nézni - mondja egy jó edző - de a félelmeinket pedig le kell győznünk és akkor találjunk be a kapuba, amikor gólhelyzetbe kerülünk.

– Ilyen volt ez a néhány év is - tette hozzá. - Mindig akkor koncentráltak a feladatokra, amikor a legjobban kellett vagyis a vizsgán és belőtték életük talán legfontosabb gólját. Ne felejtsék el az örök érvényű szabályt: kell egy csapat, a PEN közössége mindig emlékezni fog a játékosaira.

Dénes Sándor polgármester ünnepi beszédében viszont Odüsszeusz kalandos utazásához hasonlította az egyetemi éveket. Mint elmondta: a világ hasznos, gyönyörködtető és sokszor félelmetes, kanyarokkal teli tanulságai közepette elsősorban önmagunk megismerése válik a legfontosabbá.

 

– A hallgatók megtanulták, kik is valójában, mire képesek, mit álmodnak a jövőről és mi lakik a szívükben - így a városvezető. - Bízom benne, hogy az egyetem olyan kihívás volt utazásukon, melyből sok mindent merítettek a jövőre nézve.

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András szerint a hallgatók most értékes okmánnyal gazdagodtak, ami segít az elhelyezkedésükben.

– A szakmai pályafutásuk során elhelyezkedési, előrelépési esélyüket jelentősen befolyásolja alma materük aktuális megítélése - vélekedett. - Most az ország hetedik legrangosabb tudományos eredményekkel büszkélkedő, elismert felsőoktatási intézménye áll a végzősök mögött.

A diplomaátadó ünnepségen a hallgatók díjakat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!