Nagykanizsa

2016.10.26. 12:55

DK: Sereghajtó lett Nagykanizsa

Nagykanizsa – Sereghajtóvá vált a város, már ami a Településfejlesztési Operatív Program keretét illeti – jegyezte meg tegnap Horváth Jácint, a DK nagykanizsai képviselője.

Pásztor András

Mint azt Horváth Jácint a tegnapi sajtótájékoztatón beszámolt róla: a kormány október 13-án döntött arról, hogy megemeli bizonyos megyei jogú városok Területfejlesztési Operatív Programban felhasználható keretét.

–  Ennek eredményeképpen 11 település jutott plusz forrásokhoz, de Nagykanizsa nem kapott többlettámogatást, így az önkormányzat a már korábban megígért 7.94 milliárd forintból gazdálkodhat a fejlesztéseket illetően – mondta a Demokratikus Koalíció képviselője, aki jelezte: a döntés nyomán az a sajnálatos helyzet állt elő, hogy nem csak abszolút értékben, hanem az egy főre vetített támogatás tekintetében is az utolsó helyet foglalja el Nagykanizsa a listán. – Döbbenetes, hogy a Nagykanizsához képest jobb gazdasági adatokkal rendelkező városok is több forrást kapnak a felzárkóztatást segítő, versenyképességet növelő EU-s pénzekből.

Horváth Jácint szerint a fenti történet is bizonyítja, hogy Cseresnyés Péter államtitkár és Dénes Sándor polgármester nem képes érvényesíteni a város érdekeit az uniós források elosztása során. A kormány – a be nem tartott ígéretek (ipari parki területek vásárlása állami forrásból, déli elkerülő út megépítése 2018-ig) után  – most úgy tűnik, hogy szándékosan bünteti a várost és Nagykanizsa lakosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!