Nagykanizsa

2014.09.21. 17:35

Fergeteges show a Kanizsa Kupán

Nagykanizsa - Három táncversenyt is rendezett két nap alatt a városban az Eraklin Táncklub Egyesület. Vasárnap este az ötödik Kanizsa Kupán hat remek páros lépett parkettre, ráadásként a Szombat Esti Láz műsor sztárpárosa is fellépett Kanizsán.

Pásztor András

Mint azt Lekszikov Csaba, a hétvégi versenyek szervezője elmondta: a Kanizsa Kupát 1969-ben rendezték meg először, akkoriban a Nagykanizsai Versenytánc Klubnak köszönhetően ugyanis komoly, s nívós táncélet volt a dél-zalai városban.

- A Kanizsa Kupát 2010-ben élesztettük újjá, azóta már az ötödik versenyt rendezzük - folytatta Lekszikov Csaba, aki hozzátette: a show jellegű verseny mellett, szombaton került megrendezésre az Eraklin Kupa, mely a Magyar Táncsport Szakszövetség hivatalos pontszerző versenye is volt. - Vasárnap délelőtt a fiatalon elhunyt Cséplő Dánielre emlékeztünk egy verseny keretében, melynek végén az emlékkupát Benkő Dániel és Illés Hanna párosa vehette át.

A vasárnap esti Kanizsa Kupára ezúttal öt magyar és egy horvát páros kapott meghívást. Természetesen a tavalyi győztesek is jelen voltak a seregszemlén.

- Ez a harmadik alkalom, hogy Kanizsán táncolunk, s mivel az előző két versenyt sikerült megnyernünk, ezért most is bizakodóak vagyunk - mondta a Szentesről érkezett Hegyes Bertalan és partnere Kis Violetta. - Azért szeretünk ide járni, mert érezhető, hogy a kanizsai közönség szereti és érti is a táncot.

A szórakoztató táncest során a Szombat Esti Láz című műsor két sztárja, Cseh-Szakál Tibor és Molnár Andrea is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!