Nagykanizsa

2015.07.24. 17:52

Indulhat a beruházás Nagykanizsán - Hétfőn aláírják a belváros kivitelezői szerződését

Nagykanizsa - Az elmúlt fél évben egyre többször merült fel a kérdés, megvalósul-e a belváros rehabilitációjának második üteme, ami leginkább a Fő utcát és az Eötvös teret érintené. Ahogy telt az idő, úgy váltak egyre többen pesszimistává, hiszen a fejlesztésre kapott több száz millió forintot még az előző uniós ciklusban nyerte el az önkormányzat.

Pásztor András

Pénteken aztán eldőlt, hogy nincs elvi akadálya a beruházás megvalósításának, miután senki sem támadta meg a legutóbbi közbeszerzési eljárás eredményét.

Dénes Sándor polgármester elmondta: csütörtök éjfél volt a határidő, ameddig panaszt, ellenvéleményt lehetett benyújtani a közbeszerzés eredményét illetően, ám miután ilyen bejelentés nem érkezett, a döntés jogerős és érvényes.

Az önkormányzat nem is tétlenkedett, pénteken már a meghívókat is kiküldték, miszerint hétfőn reggel ünnepélyes keretek között kerül sor a kivitelezési szerződés aláírására.

A Fő utcán jelenleg kétszer két sávon lehet közlekedni, de ez a beruházást követően megváltozik. Kevesebb hely marad az autósoknak és szélesedik a gyalogos és kerékpáros szakasz. Fotó: Gergely Szilárd

Mindez azt is jelenti, hogy az elkövetkezendő hetekben, hónapokban ismét nagy volumenű munkálatokra lehet számítani a dél-zalai városban. A beruházás ideje alatt a közlekedésben is adódhatnak fennakadások, hiszen az elképzelések szerint a Fő utca Erzsébet tér és Deák tér közötti szakaszának északi oldalát kiszélesítik, azaz egy forgalmi sávot megszüntetnek. Ez a kiszélesített sétaút szolgálna területül a vendéglátó egységek teraszainak. A Fő utcán emellett kétoldali kerékpárút is létesülne, illetve a gyalogjárda felújítása is megvalósulhat a beruházás keretében. Az Eötvös téren pedig generációs játszópark épülne, s a Múzeum tér Rozgonyi utcára való kikötése is megoldódhat.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!