Nagykanizsa

2015.10.21. 12:32

Innovációs konferencia Nagykanizsán

Nagykanizsa - Az innováció terén Zala megye egyelőre még hátrányban van - hangzott el tegnap a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán tartott konferencián.

Benedek Bálint

- A vállalkozások számára az innováció komoly versenyelőnyt jelent - fogalmazott beszédében Nagy András a Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetője. - Ha valaki nem újít, ugyanazon a szinten marad, akkor a világ elmegy mellette és hátrányt szenved. A konferencia lényege épp az volt, hogy rávilágítsunk arra, hogy bizony az előrelépés érdekében fejleszteni kell.

A tanácskozás üzenetének fontosságát jól mutatja, hogy az alapítvány mellett a város, az egyetem valamint a VOSZ zalai szervezte is képviseltette magát.

- A megyében kevés nagyvállalkozás van, akik kicsik, azoknak se kultúrájuk, se anyagi forrásaik nincsenek az újításra - folytatta Nagy András. - Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy az innovációt, a finanszírozást és az exportot együtt kell kezelniük a vállalkozóknak. Ez a három terület egymás nélkül elképzelhetetlen. Törekvésünk az, hogy a szemléletmód változzon meg, szerencsére vannak jó tendenciák, ilyen a kanizsai Soós Ernő Víztechnológiai Kutató Fejlesztő Központ létrejötte.

Dénes Sándor polgármester köszöntőjében kiemelte: a kreativitás, a logikus gondolkodás, a jó ötleteknek a befogadása mindenki, így a vállalkozók számára is egyértelmű kell, hogy legyen. A lépést állandóan tartani kell, nem lehet lemaradni, a konferencia pedig az élethosszig tartó tanulás fontosságára világít rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!