Nagykanizsa

2015.06.30. 17:34

Két újabb műfüves pálya is épül

Nagykanizsa - Hamarosan két újabb műfüves pályával gyarapodik a város. A palini, illetve a miklósfai iskolában épülő létesítmény megközelítőleg 50 millió forintba kerül.

Pásztor András

Kanizsán az elmúlt néhány évben közel egy tucat műfüves pálya épült, s az önkormányzat tervei szerint ez a folyamat a jövőben tovább folytatódhat.

Mint azt Karádi Ferenc alpolgármester elmondta: 2009-ben tíz műfüves pálya kialakítását tűzték ki célul, amit már túl is teljesítettek, hiszen a Mindenki Sportpályáján lévő két pálya mellett, a Hevesi-iskolában, a Kiskanizsai-iskolában is elkészült a létesítmény, emellett az Olajbányász pályán egy műfüves nagypálya került kialakításra, illetve tavaly négy darab ovi-foci pályát is átadtak.

A miklósfai iskolában egyelőre a földmunkák zajlanak. Az előtérben Lővey Miklós, Pauza István és Tófei János egyengeti a talajt, de persze gépekkel is dolgoznak a mielőbbi átadás érdekében  Fotó: Szakony Attila

- Idén a palini és a miklósfai iskolában épült műfüves pálya, amit palánkkal, illetve kerítéssel veszünk körbe - mondta az alpolgármester. A létesítmény ledes világítást is kap, illetve a miklósfai pálya esetében egy 60 fős lelátó is épül. A iskolakezdésre elkészülő két pálya megközelítőleg 50 millió forintba kerül, de az önkormányzatnak csak 15 millió forintos önerőt kellett biztosítania.

Karádi Ferenc egyúttal jelezte: a műfüves pályák építését szeretné folytatni az önkormányzat, legközelebb talán a városi kispályás bajnokságban is használt két létesítmény rekonstrukciójára kerülhet sor.

Emellett pedig a nyáron a Batthyány Lajos Gimnázium udvarán a futópálya is megújulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!