Nagykanizsa

2015.11.26. 14:54

Nem lesz ingyenes parkolás Nagykanizsa belvárosában adventkor

Nagykanizsa - A városvezetés nem támogatja az ingyenes parkolást a belvárosban az advent idején – mondta csütörtökön Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője.

Pásztor András

A képviselő elmondta: az októberben tartott közgyűlésen tett javaslatot az ingyenes parkolásra az adventi időszakban, mivel a belváros-rekonstrukció most zajló munkálatai miatt a szokásosnál is kisebb az itteni üzletek látogatottsága.

– Több városban – Győr, Keszthely – felismerték már, hogy az ingyenes parkolással segíteni lehet a kereskedőket, hiszen kereskedelmi szempontból az adventi időszakban talán a legforgalmasabb – szögezte le Horváth Jácint, aki hozzátette: az elmúlt időszakban Kanizsán is a város szélén lévő nagy bevásárlóközpontokba koncentrálódott a vásárlói tömeg, ami szintén a belvárosi üzletek bérlőit, tulajdonosait sújtja.

A képviselő jelezte: javaslatára Dénes Sándor polgármester azt a választ adta: nem támogatja az ingyenes parkolást az adventi időszakban, s a jelenlegi szabályozáson nem is kíván változtatni a város vezetése.

– Nem értem, miért nem lehet ezt a kedvezményt megadni, a parkolási díjakból elég bevétele van a városnak – reagált a DK képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!