Nagykanizsa

2015.09.03. 14:54

Szoptatás és munka - legyen összeegyeztethető

Nagykanizsa - Legyen összeegyeztethető a munka és a szoptatás - hangzott el csütörtökön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Horváth B. Attila

A nagykanizsai Medgyaszay Házban tartott ünnepséget a Magyar Védőnők Egyesülete Nagykanizsai Szakosztálya és az Egészségügyi Alapellátási Intézmény rendezte. A városvezetés nevében Karádi Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelent anyukákat.

- Kevesen tudják, de Magyarország az anyatejes táplálásban a világelsők között van - jelentette ki. - Fontos, hogy a jövőben is jó példával járjunk elöl, ezért örömteli, hogy a szervezők immár 22. alkalommal vállalták a rendezvény lebonyolítását. Reméljük, ez támaszt ad önöknek, s szeretnénk arról is biztosítani önöket, hogy a kormány legfontosabb céljai közt a családok segítése szerepel.

A nagykanizsai, szoptatás világnapi rendezvény néhány résztvevője, anyukák és gyermekeik (balról jobbra): Vámosiné Németh Erzsébet és Vámosi Mihály, Molnárné Németh Andrea és Molnár Hanna, valamint Juhász Eszter és Faragó Péter Pál. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az alpolgármester után többek közt dr. Kovács Andrea gyermek háziorvos beszélt az anyatejes táplálás fontosságáról, valamint a szoptatás és a munka kapcsolatáról. Mint elmondta: problémát jelent, hogy sok anyuka mihamarabb szeretne visszamenni dolgozni, ezért inkább nem szoptatnak. Hogy ez ne így legyen, a foglalkoztatók nagyobb toleranciája szükséges, habár a kérdést már jogszabály is rendezi.

A rendezvényen nyolc édesanyát külön is köszöntöttek, ők az elmúlt évben a legtöbb tej leadásával segítették a többi anyukát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!