Nagykanizsa

2017.01.23. 12:39

Születésnapján köszöntötték fel

Nagykanizsa – Mózes Pál, nyugalmazott tanácselnököt tegnap 85. születésnapján köszöntötte fel a Városvédő Egyesület.

Pásztor András

A városvédőknél évek óta hagyomány, hogy felköszöntik azokat a személyeket, akik egy-egy időszakban meghatározó szereplői voltak a város gazdasági, kulturális, politikai életének.

Tegnap a 85. születésnapját ünneplő Mózes Pál, egykori tanácselnökkel közösen emlékeztek vissza az egyesület vezetői a rendszerváltás előtti évtizedekre.

Mózes Pált (középen) Cserti Tibor, az egyesület elnöke (balról) és Papp Ferenc köszöntötte fel 85. születésnapján
Fotó: Szakony Attila

– Mózes Pál öt cikluson keresztül volt választott tanácselnök – emlékezett vissza Papp Ferenc, az egyesület alelnöke, aki úgy fogalmazott: Mózes Pál vezetése alatt Kanizsa élhető várossá fejlődött, új és új üzemek települtek a városba, szépült a történelmi belváros, rengeteg új lakás épült és a társadalmi és vállalati összefogás eredményeként a Csónakázó-tó is akkor nyerte el mai állapotát.

Mint elhangzott: Mózes Pál a városért tenni akaró, a konfrontációt is felvállaló vezető volt, akit a rendszerváltás előtt Hild János Emlékéremmel tüntettek ki, 2006-ban pedig a város díszpolgárává avattak.

– Sokszor valóban fel kellett vállalni a konfliktusokat a megyével szemben, hogy Kanizsa is fejlődhessen – emlékezett vissza az ünnepelt, aki ma is jó egészségnek örvend.

A méltatást követően Cserti Tibor, a Városvédő Egyesület elnöke egy emlékérmével, Kanizsa építészetéről szóló könyvvel és egy üveg jófajta vörösborral ajándékozta meg az egykori városvezetőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!