Nagykanizsa

2016.02.21. 14:03

Tehetségnap a városi könyvtárban: több tucatnyi fiatallal foglalkoztak szakemberek

Nagykanizsa – Tehetségnapot szervezett a Kanizsai Nonprofit Központ vasárnap a városi könyvtárban. A fiatalok a különféle művészeti ágakban és egy kicsit a sportban is kipróbálhatták magukat.

Pásztor András

Több tucatnyi fiatallal foglalkoztak szakemberek a városi könyvtárban. A cél az volt, hogy kiszűrjék azokat a tehetségeket, akik valamilyen művészeti ágban vagy éppen a sportban érhetnek el később kiemelkedő eredményeket.

– A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház nemrég sikeres pályázatot nyújtott be a nemzeti tehetségprogram keretében, így aztán együttműködő partnerként vontak be minket a megvalósításba – mondta Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Nonprofit Központ képviselője. – A program keretében a nyár végéig nyolc helyszínen szervezünk úgynevezett tehetségnapot, ahol főként hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozunk.

A Lengyák István (jobbról a második) vezette foglalkozáson bárki kipróbálhatta a kézügyességét és tesztelhette fantáziáját

Az első tehetségnap keretében a gyerekek többek között kézműves foglalkozáson vehettek részt, de belekóstolhattak a színjátszás, az ének, a tánc világába, illetve a lábtollabdázást is kipróbálhattál.

– A sógornőm lánya a városi diákszínpad tagja, tőle hallottuk, hogy kipróbálhatják magukat a lányok egy sor dologban – mondta Salamonné Nyírő Csilla, aki két lányával Enikővel és Emesével érkezett. – A lányokat leginkább a lábtollabda vonzotta, elgondolkodtak azon, hogy komolyabban is foglalkozzanak ezzel a sporttal.

Mint azt Budavölgyi Kálmán elmondta: a végső cél az, hogy kiszűrjék a tehetséges gyerekeket és olyan helyi művészeti csoportokhoz, egyesületekhez irányítsák őket, ahol kibontakozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!