Nagykanizsa

2016.02.06. 17:27

Több ezer fánk fogyott Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szalagos, kapros túrós és csöröge. Csak néhány fánk abból a több ezerből, ami szombaton elfogyott a Kanizsa Centrumban nyolcadik alkalommal megtartott Országos Farsangi Fánkfesztiválon.

Benedek Bálint

A VOKE Kodály művelődési ház kollektívája, Kámánné Szép Terézia igazgató hathatós munkájának jóvoltából közel 30 csapat érkezett, hogy összemérje fánk készítő tudását. Az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör már a kezdetektől a gasztronómiai esemény szereplője, s hajnalban keltek, hogy minden a helyén legyen. Mint elmondták: készítettek számos különlegeset is, ám a fesztivál közönsége, inkább a hagyományosat kereste. Olyat, amit egykor a nagymamáktól kapott. Vagyis magasat, könnyűt, ízleteset és szép szalagosat.

Egy másik asztalnál a Zala megyei Pedagógiai Szakszolgálat asszonyai sürögtek-forogtak, Gellén Melinda csapatkapitány szerint a fánk sütésén kívül nagy örömöt jelentett számukra a csapatépítés és a vidámság. Utóbbiból a színpadon sem volt hiány, hiszen egymást váltották a kulturális fellépő csoportok, sőt a kitűnő szervező munka eredményeképpen a fesztivál zárásaként fellépett Balássy Betti és Varga Feri énekes duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!