Nagykanizsa

2016.11.09. 12:46

Több száz családnak lett vitaminja a télre

Nagykanizsa – Közel 350 család, intézmények, sőt három falu is kapott abból a közel 21 ezer kilogramm almából, amit a Katolikus Karitasz helyi csoportja oszt szét szerdán és csütörtökön.

Pásztor András

Mint azt Barbalics Józsefné, a karitatív szervezet városi vezetője elmondta: hónapokkal korábban pályázatot írt ki a Katolikus Karitasz Országos Szervezete, ám a kaposváros egyházmegye területéről csak a kanizsai csoport élt a lehetőséggel, így a rendelkezésre álló összes, azaz 21 tonna alma a dél-zalai csoporthoz került.

Barbalics Józsefné és társai örömmel osztották az almát
Fotó: Pásztor András

– A városi szervezet legalább 350-400 rászoruló családdal áll kapcsolatban, közülük szinte mindenki kap az adományból – árulta el Barbalics Józsefné, aki hozzátette: egyedül élő időseket, gyermekeit egyedül nevelő szülőket és nagycsaládosokat is támogatnak. – Emellett a város 17 intézménye, óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális szervezetek is részesülnek az adományból. Három környező településsel – Újudvarral, Hosszúvölggyel és Homokkomárommal – is felvettük a kapcsolatot, ahol előzetesen szintén összeírták azok névsorát, akik örömmel fogadnák télire az almát, így a három faluból további családok részesülhetnek adományban.

A Katolikus Karitasz helyi csoportjának vezetője jelezte: több helyre maguk és támogatóik szállítják majd ki az almát, hiszen sok olyan idős és beteg ember él városszerte, akik nem képesek cipekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!