Újabb képzés Kanizsán - Emelt szintű érettségi nélkül is be lehet kerülni

2017. február 10., 12:39 szerző: Pásztor András
komment
Nagykanizsa – Újraindul a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett egyetemi képzése a roma nemzetiségi önkormányzat Teleki utcai közösségi épületében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közösségszervező alapképzést költségtérítéses, levelező formában hirdette meg az egyetem. Az érdeklődők február 15-ig jelentkezhetnek az új képzésre, ahol külön meg is jelölhetik, hogy a kanizsai  képzési helyen szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Lendvai Ferenc, a nagykanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az új képzés kapcsán elmondta: a 6 félévből álló alapszakon az első esztendőt követően három különböző szakirány – kulturális közösségszervező, ifjúsági közösségszervező és humánfejlesztő – felé orientálódhatnak a hallgatók.

– A közösségi házunk korábban is otthont adott a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett andragógia képzésének, éppen ezért nagy fegyverténynek tartjuk, hogy ismét elindulhat egy képzés a városban – fogalmazott Lendvai Ferenc, aki hangsúlyozta: sokan nem akarnak vagy éppen nem tudnak több száz kilométert utazni az egyetemi képzés miatt, az ő számukra ideális lehet a helyben történő oktatás. – A közösségi ház rendelkezik mindazzal az infrastruktúrával, ami a képzési napok lebonyolításához szükséges.

Az elnök elárulta: a felvételihez nem szükséges emelt szintű érettségi, s ha legalább 12 fő eléri a ponthatárt, akkor indulhat a képzés.

Pásztor András

2017. február 10., 12:39 szerző: Pásztor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...