Hírek

2013.07.13. 13:33

Vasutasnap pörkölttel és pogácsával Nagykanizsán

Nagykanizsa - Ínycsiklandó pörkölt-és pogácsa-illat terjengett a MÁV NTE 1866 Sportpályán, ahol már délelőtt fergeteges volt a hangulat a 63. Vasutasnapon.

Ziegler Anita

Míg a sportpálya egyik felében a főzőcsapatok sátrai sorjáztak, addig pár méterrel odébb vidáman rúgták a bőrt a labdarúgó-verseny résztvevői. Mint azt Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója elmondta, idén is értékes és gazdag programkavalkáddal örvendeztették meg a vasutas dolgozókat és családjaikat.

- A gyerkőcöket ugrálóvár, arcfestés és kézműves foglalkozások várják, a felnőttek pedig pogácsa-, ulti-és sakkversenyen vehetnek részt, este pedig Zséda koncert és tűzijáték szórakoztatja a vendégeket - foglalta össze.

Ameddig a szem ellátott, mindenütt vidáman mulatozók fogadták a juliálisra érkezőket. A murakeresztúri Koószné Zsuzsi és férje épp vargányás marhalábszár pörköltjüket kavargatták ottjártunkkor. Elárulták, Forgalom nevű csapatukkal nem először vesznek részt a Vasutasnapon.

- Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, a Fonyódról, Pestről és Balatonszentgyörgyről érkező munkatársakat is nagy szeretettel fogadjuk - tudtuk meg.

Közben egy másik főzőcsapat vidám séfje, a fonyódi Tóth Mihály is bekapcsolódott a beszélgetésbe, s nevetve mondta, sokan csak „gatyásbakternek" ismerik a kollégák közül.

- Nem ma kezdtem a vasutazást, immár negyven éve dolgozom a szakmában. Fontos a Vasutasnap, mert ritka a személyes kontaktus a többi dolgozóval, ilyenkor viszont garantált a jó hangulat. Csapatommal csirkés tarhonyát készítünk, ami egy jellegzetes alföldi húsétel - árulta el.

Egy másik portánál már javában folyt a falatozás, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének csapata, a „Duci", negyven főre méretezte babos pörköltjét. Banka Attila csapatvezető elmondta, az épp dolgozó kollégákra is gondoltak, nekik külön csomagoltak az ételből.

- Mindig vidám esemény a Vasutasnap, s amikor épp nem volt Kanizsán rendezvény, akkor mi magunk szerveztük meg az összejövetelt - avatott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!