Olvasó

2015.12.25. 13:40

Szent karácsony beköszöntött - Hagyárosböröndi gyerekek ünnepi műsora a templomban

Szerdán este került sor a hagyárosböröndi római katolikus templomban a helyi gyermekek karácsonyi műsorára, melyet ezúttal is Tompa Ágnes rendezett, a zenei és technikai közreműködők pedig Lőrincz Kálmán, Fillinger Ferenc, valamint Paksa Imre kántor és fia, Gergely voltak.

Civil Tudósítónktól

Először Török Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévő szép számú közönséget, a karácsony értékeiről szólva. Ezután felcsendült az első ének: Szent Karácsony beköszöntött, majd az oltár köré vonultak a szereplők. A történet úgy kezdődött, hogy az Úr felszólította Gábriel angyalt, hogy menjen el Názáretbe Máriához és közölje vele a jó hírt: nemsokára fia születik, ő lesz a Messiás. A római császár népszámlálásról szóló parancsa arra késztette Máriát és Józsefet, hogy Betlehembe menjenek...

Fotók: Vaspöri Andrea

Eközben a helyi rózsafüzér társulat tagjai elhelyezték az oltáron a Szent Családot ábrázoló képet, a Szállást keres...kezdetű ének kíséretében. Jézus megszületett a barlangistállóban, és felhangzottak a Mennyből az angyal és a Dicsőség mennyben az Istennek kezdetű egyházi énekek: az alvó pásztorokkal angyalok közölték a nagy hírt. A pásztorok bárányt, tejet, sajtot, takarót és kenyeret vittek a kis Jézusnak ajándékba (Pásztorok,keljünk fel!).

Mária és József köszönetet mondtak nekik és Isten áldását kérték rájuk, majd felhangzott a Hej, víg juhászok, csordások kezdetű dal. A  betlehemi csillagot követve megjelent a három szent király, Gáspár Menyhért, Boldizsár, akik aranyat, tömjént és mirhát hoztak a családnak(Ó,gyönyörű szép titokzatos éj). A kis gyermekek fogadalmat tettek a kis Jézusnak, hogy ezután csupa jót tesznek. Kórusban elhangzott Pálfalvi Nándor versének részlete (Karácsony ünnepén az a kívánságom...),majd Simon Lolita szavalta el Ady Endre: Karácsony című költeményét és a falu legidősebb lakója, Farkas Ernőné énekelt a Szent Családról. Végül az újévi jókívánság következett: Boldog Új Esztendőt adjon az Úr Isten! A műsor után Farkas László plébános mondott köszönetet a műsor szereplőinek és szervezőinek, majd arról beszélt, mit jelent a karácsony a mai embernek több, mint 2000 év távolából is. Az este a Fel, nagy örömre kezdetű közös énekkel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!