A legfontosabb a jó fűmag

2017. május 16., 08:30 szerző: Keszeiné Rakk Anett
komment
A füvesítésnél a fűmag keverék kiválasztásához tudnunk kell, hogy mi lesz majd a gyep rendeltetése.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kisgyerekek játszanak, nagykamaszok fociznak rajta, esetleg napozásra használjuk és gyönyörködünk benne. Sokféle gyepkeverék kapható, ezek közül kell a célnak megfelelőt megvásárolni. Leggyakrabban a sport és a pázsit fűmag keveréket választjuk, előbbi jobban bírja a taposást, strapabíróbb, az utóbbi élénkebb színű.

A gyepen való játékhoz ugyancsak találunk megfelelő minőségű fűmagot. Annak pázsitja gyorsan használatba vehető, jól terhelhető, könnyen karbantartható és minimális ápolást igényel. Ma már speciális körülmények közé, száraz vagy árnyékosabb területre ugyancsak választhatunk megfelelő minőségű fűmagot.

Tartsuk szem előtt, hogy nem célszerű a különböző fűféleségek magjának házilagos keverése. Egy négyzetméter felületre 30-35 gramm fűmagot ajánlatos elvetni, így kalkuláljunk a vásárlásnál. Az új fű telepítésénél sokat számít az egy négyzetméterre jutó csírák száma. Minél több mag hajt ki, annál dúsabb lesz a pázsit.

A legjobb, ha a csíraszám százezer mag négyzetméterenként. Érdemes minőségi fűmagot vásárolnunk, különben ritkább, gyérebb lesz a gyepünk, hiába öntözzük, trágyázzuk és nyírjuk megfelelően, az sem segít. Az elvetett fűmagot sekélyen a talajba kell keverni, mert a talaj felszínén nem csírázik ki és a madarak is sokat megesznek belőle.

Keszeiné Rakk Anett, kertész

Keszeiné Rakk Anett

2017. május 16., 08:30 szerző: Keszeiné Rakk Anett

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...