Otthon

2016.01.28. 15:38

Kiknek nyújt valódi segítséget az adósságrendező hitel? (x)

Lakásfelújításra vett fel évekkel ezelőtt hitelt? Időközben szükségessé vált egyéb szabad felhasználású hitel?

A legtöbb háztartás rendelkezik egy vagy többféle hitellel, melyek törlesztése az évek során akár igen nehézkessé is válhat. A munkahely elvesztése, a család jövedelmi helyzetében bekövetkezett változások, a pénzügyi környezet mind hatással lehetnek arra, milyen kiadásokra kell számítani havi szinten. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben valóban csak a hitelintézetek segítségével lehet céljainkat megvalósítani. De mégis mit tehetünk akkor, ha túl sok hitel halmozódott fel, és azok törlesztése már nehézkes? Ilyenkor bizonyul remek választásnak az adósságrendező hitel, mellyel az összes hitelt és kölcsönt lehet egyetlen hitellé alakítani adósságrendezés keretében.

Hitelfelvétel során nem lehet elégszer hangsúlyozni a tudatosságot és a körültekintő választást. Ha a jövőre kihatással levő pénzügyi döntések előtt állunk, akkor mindenképpen ajánlott az összes lehetséges ajánlatot áttekinteni. Sokszor a célhoz kötve felhasználható hitelek kedvezőbb feltételekkel érhetőek el, mint a szabad felhasználásra igénybe vehetőek, így ha konkrét elképzeléseink vannak a felhasználás módjáról, úgy érdemes eszerint választani. Nem mindegy az sem, mekkora összeget, milyen futamidőre vállalunk be, hiszen ezzel minden hónapban fizetési kötelezettségnek kell majd eleget tennünk. A sokak által ismert adósságcsapda jelenség okai éppen abban keresendőek, hogy egykoron talán nem megfelelően választottunk a bankok ajánlatai közül.

Tény azonban, hogy még a tudatos döntések eredményeként is felhalmozódhatnak a háztartás hitelei, ilyenkor pedig célszerűségi és anyagi szempontokat figyelembe véve az adósságrendező hitel lehet a legjobb megoldás.

A cél tehát nem más esetében, mint a meglévő hitelek összevonása egyetlen hitellé, amelynek fizetési feltételei kedvezőbbek a korábbiaknál, így törleszthetővé válnak. A bankok célja is egyértelműen az, hogy ügyfeleik jó adós módjára képesek legyenek visszafizetni a felvett összegeket. Természetesen nem mindegy, milyen fizetési hajlandóságot mutatunk ügyfélként, ezt a korábbi hitelek kapcsán feltétlenül vizsgálja a bank, s amennyiben problémás hitelmúltra, valamint a törlesztések elmaradására bukkan, úgy az adósságrendezés a legtöbb hitelintézetnél nem megoldható. A netrisk.hu tehát elsősorban azoknak ajánlja az adósságrendező hitel nyújtotta előnyöket, akik egyébként is rendesen törlesztettek, csak a havi részleteket illetően könnyítésre lenne szükségük. A korábbiaknál jobb kondíciókkal rendelkező hitelnek köszönhetően a háztartások havi szinten jobban ki tudnak jönni a rendelkezésükre álló anyagiakból.

Az adósságrendezés során a hitelintézet az összes hitelre vonatkozó információkat vizsgálja, és ezek alapján dönt. Lehetőség van arra is, hogy a konkrét adósságrendezésen felül, a hitel tőkéjén túl további összeget is rendelkezésre bocsásson, természetesen az új, adósságrendezés utáni feltételekkel.

Napjainkban a legtöbb háztartás rendelkezik már hitellel, de korántsem mindegy, hogy mennyire terhelik meg a törlesztések a családi kasszát. Ha úgy érzi, az évekkel ezelőtt szerződött kondíciók már problémásak, vagy együttesen jelent nehézséget a hitelek törlesztése, úgy érdemes az adósságrendező hitel és az általa kínált lehetőségek mellett letenni a voksot. A pénzügyi döntések tudatossága nem áll meg a hitelfelvétellel, hiszen ma már a legtöbb hitelintézet olyan fizetéskönnyítő megoldásokkal is áll rendelkezésre, mint amilyen az adósságrendezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!