Pölöskefő

2016.02.10. 11:55

Nullára szorították a bűncselekményeket Pölöskefőn

Pölöskefő – Meglett az eredménye a gyakori járőrözésnek, a térfigyelő kamerarendszer telepítésének, hiszen tavaly nem történt vagyon elleni bűncselekmény a községben.

Pásztor András

Az elért eredményre büszke is a helyi polgárőr csoport, pláne annak tükrében, milyen volt korábban a közbiztonság a településen.

– Korábban sok, kisértékű lopás történt a faluban, rendszeresek voltak a terményeltulajdonítások és a tyúklopások, de betörésre is volt példa – mesélte Gulyás András, a Zalaszentbalázzsal közös polgárőr egyesület alelnöke, aki a 23 fős pölöskefői csapatot igazgatja. – A helyi polgárőrség 2000-ben alakult meg, majd 2004-ben egyesültünk a szomszédos település önkénteseivel. Azóta folyamatosan javult a köz- és vagyonbiztonság helyzete. – Az igazi áttörés 2013-ban következett be, ekkor egy 12 kamerából álló nappali és éjszakai megfigyelő rendszert telepítettünk a falu be- és kivezető útjaihoz, illetve a település központjába. Emellett a múlt évben több mint ezer órát töltöttünk szolgálatban. A fentiek eredményeként tavaly nem történt vagyon elleni bűncselekmény a településen.

Gulyás András (balról) és Tóth Jenő éppen járőrözik. Mögöttük a villanyoszlopra erősített kamerák minden irányba látnak
Fotó: Szakony Attila

Az egyesület alelnöke elmondta: a jövőben szeretnék bővíteni a kamerarendszert, hogy a környező hegyhátakat is szemmel tudják tartani. Az egyesület két új kerékpárt is kapott, ami megkönnyítette a településen belüli járőrözést.

Mint megtudtuk: az egyesület tagjai a közbiztonság fölötti őrködés mellett, olykor társadalmi munkát is vállalnak, a település bekötőútjait minden tavasszal megtisztítják a szeméttől és az illegálisan lerakott hulladéktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!