Mikrokozmosz Ausztráliában

2017. január 06., 18:10 szerző: Kiss Gyöngyvér
A zalaegerszegi Tejfel Krisztián három éve használ egy sokak számára még ismeretlen technikát – digitális festést – az önkifejezésre. E különleges eljárás alkalmazása óta számos sikert elért, legfrissebb, hogy „Microcosm II” című festményét kiállították Ausztráliában is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szeptemberben Melbourne-ben, a No Vacancy galériában egy csoportos show alkalmával lehetett megtekinteni az alkotást, novemberben pedig Sydneyben, a China Heights Galériában.

Ráadásul a mű egyéb egerszegi vonatkozást is tartogat, az alapjául szolgáló portré modellje ugyanis Csonka Rebeka, aki bár fotómodellként a kontinens számos pontján megfordult, itthon mégis inkább csak egy szerény gimnazista lányként ismerhetjük.

Ismeretségük hat éve, egy zalaegerszegi esküvői ruhafotózásra vezethető vissza. Rebeka egy menyasszonyi ruhát mutatott be, az akkor még hivatásos fotósként közreműködő Tejfel Krisztián pedig felfigyelt az ifjú hölgyre. Mint mesélik, ahogy Rebeka kamerát látott, pillantásával, mimikájával azonnal követte az instrukciókat, rögtön be tudta mutatni a fotós által elvárt érzéseket. Pár hónappal később már profi munkával kereste fel Krisztián Rebekát;  Puskás Peti videoklipjének női szerepére.

 

A teljes cikket elolvashatja a Prémium magazin téli számában. Kattintson!

Kiss Gyöngyvér

2017. január 06., 18:10 szerző: Kiss Gyöngyvér

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...