Programok

2015.09.24. 11:58

A sporté lesz ez a vasárnap Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Európai Sportnapot rendeznek vasárnap a megyeszékhelyen: az ingyenes program a Zrínyi gimnáziumban kezdődik, majd érinti a Dísz teret és az Alsóerdőt is.

Varga Andor

A helyi az Életed az Egészséged Egyesület a program házigazdája, mely 9 órától várja az érdeklődőket a Zrínyiben. Itt a regisztráció és a megnyitó után különböző modern mozgásformák bemutatói kezdődnek el. Miniállomásokat állítanak fel, ahol a közönség ki is próbálhatja a freestyle-t, a hot iron-t, a bodyrope-t és társait, illetve megtudhatja azt is, hogy ezek az angol elnevezések milyen mozgásformákat takarnak. Az állomásokat az ismeretszerzésen és a testedzésen túl érdemes végigjárni azért is, mert aki minden helyszínen begyűjti a részvételért járó pecsétet, a végén sorsoláson vesz részt. A fődíj egy kerékpár.

Délután két órától a Dísz téren folytatódik a rendezvény, ahol a ZKSE-Zöld Irány szervezésében kerékpáros flashmob lesz: biciklisek és biciklik saját magukból hozzák létre a téren a Zalaegerszeg feliratot, a megmozdulást egy drónra szerelt kamera meg is örökíti. Minél több biciklis gyűlik itt össze, annál látványosabb lesz a végeredmény. A villámcsődület után vezetett túra indul az Alsóerdőre, ahol a ZKSE fiataljai erdei pályán bemutató edzést tartanak illetve itt bonyolítják le az említett sorsolást is. A túra és a sportnap a Dísz téren ér majd véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!