Púder Nélkül

2011.01.17. 14:56

Esküvő a’ la Makány Márta

A szó, "szerelem" a világ minden táján ugyanazt jelenti, bár ahogy nincs két ugyanolyan ember a földön, úgy a kapcsolatok, s így a szerelmek is mások-mások.

PLT

Magyarországon a szerelmet az áldással is azonosítják, és úgy vettem észre, hogy az itt élők nem félnek kimutatni és ünnepelni ezt a csodálatos érzést. Ez is inspirál, amikor menyasszonyi ruhákat tervezek. Így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek – vall Makány Márta divattervező az esküvői ruhákkal kapcsolatos inspirációiról. Az egyik legelismertebb hazai tervező számára a megtisztelő feladat a mennyasszonyok felöltöztetése a „nagy nap”-ra.

- Az elmúlt évtizedben ezernél is több esküvői ruhát varrtam. Volt olyan időszak, amikor a hét minden napjára jutott egy menyasszony – tudtuk meg az Esküvő című, gazdagon illusztrált könyvének budapesti bemutatóján.  - Amikor a lányok megérkeznek hozzám, még minden kavarog bennük, nem tudják pontosan, mit is akarnak. Ötletek, képek, elképzelések sokaságát sorakoztatják fel, keresik a legmegfelelőbb stílust. Általában nehéz a választás, mert sokféle stílus tetszik nekik, de eljön az a pillanat, amikor dönteni kell, hiszen a ruhának csak egy alja és egy teteje van - mondta.


Tavasszal döntötte el, hogy tapasztalatait megírja egy könyvben, méghozzá egészen szubjektív megközelítéssel. Aki azt gondolja, kézikönyvet kap a kezébe az esküvőszervezésről, csalódni fog. A divattervező nem járja végig az esküvői előkészületek minden állomását, hiszen az egy másik szakma. Egyszerűen csak úgy érezte, segíteni szeretne azoknak, akik esküvőre készülnek, vagy már túl azon, csak emlékezni, ábrándozni szeretnének róla. Közreműködőként annyi sok esküvőn vett részt, hogy érdemesnek találta összefoglalni, amit erről a különleges élethelyzetről tud és gondol. Az esküvőnek azokon az elemein vezeti végig az olvasót, amelyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak benne. Különböző hangulatok, klasszikus és modern stílusok, múltat idéző és jövőt fürkésző érzések. Sok gyönyörű ruha, különleges smink és látványos dekoráció, valamint néhány ételsor, amelyekhez tippek, fotók adnak további inspirációt – a’ la Makány Márta. Jól esik kézbe venni az igényes kötetet és segítségével - a tervező ajánlása szerint - végigábrándozni egy volt vagy leendő esküvőt.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!