Púder Nélkül

2015.05.27. 15:01

Intervallum edzés: gyors, lassú

A nyár közeledtével, s a ruhák lengébbé válásával előkerülnek a női idomok, amelyeket még nem késő elkezdeni edzeni.

Takács-Horváth Viktória

Ha edzünk már egy ideje, de a változás várat magára, lehetséges, hogy a sportolás minőségén kell változtatnunk. Érdemes kipróbálni az intervallum edzést. Ennek a lényege, hogy váltogatjuk a pihenőidőt a terheléssel töltött idővel. A pihenési időt persze nem úgy kell érteni, hogy leülünk addig, hanem azt, hogy a futás során a sprintelési szakaszokat gyors gyaloglás vagy kocogás váltja fel, úszás esetében pedig a gyors hosszokat a lassabb tempózás. Érdemes úgy kombinálni a két szakaszt, hogy egyenlő hosszúságúak legyenek.

Érdemes a súlyzós gyakorlatokat is aktívan beépíteni az edzéseinkbe, bár az a tévhit terjedt el, hogy ez csak izmot épít, amitől nagyobbnak, testesebbnek tűnünk. Ettől nem kell félnünk, hiszen hosszú folyamat olyan izomzat felépítése, amely robusztussá tenné alakunkat. Viszont jó hír, hogy az izom sokkal több kalóriát használ fel, így gyorsítva meg a fogyást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!